Voor 16:00 besteld, is zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €25
Altijd de leukste kaarten

Zinnige Verhalen

Er is gezegd dat na honger en dorst onze belangrijkste basisbehoefte verhalen vertellen is.
Khalil Gibran

Ware hulp

Drie broers verlieten jaren geleden het ouderlijk huis om het geluk in de wereld te vinden. Ze hadden alle drie succes. Terwijl ze op weg naar huis waren, wilde het lot dat ze elkaar tegen kwamen. Tijdens de verdere reis vertelden ze elkaar wat ze met hun geld allemaal voor hun moeder gedaan hadden.

De oudste broer zei: “Ik heb een tijd geleden voor moeder een groot huis laten bouwen.”

De middelste broer zei: “Ik heb een grote tuin voor haar laten aanleggen, zodat ze van haar eigen groente en fruit kan genieten.”

De jongste broer zei: “Jullie weten dat moeder zo graag las in het boek ‘de Tao Te Tsjing van Lao Tse.’ Omdat haar ogen al een hele tijd niet meer goed zijn en ze dus niet meer kan lezen, heb ik een buitengewone papegaai voor haar gekocht, die de hele Tao Te Tsjing kan opzeggen. Twintig jaar lang hebben bekwame vakmensen met die vogel gewerkt, net zolang totdat hij alle verzen uit dat boek kon citeren.

Er bestaat geen vogel zoals deze. Moeder hoeft maar een nummer van een strofe te noemen en de papegaai citeert de betreffende strofe feilloos.”

Terwijl de drie broers nog onderweg waren, bereikte hen per post een bedankbrief van hun moeder.

“Beste Wang”, schreef ze aan de oudste zoon, “het huis dat je voor me hebt laten bouwen is heel erg groot. Ik gebruik maar een kamer en heb grote moeite om het hele huis schoon te houden.”

“Beste Han,”, schreef ze aan de tweede zoon, “ik ben te oud om in de tuin te werken, dus koop ik groente en fruit op de markt en de tuin begint te verwilderen.”

“Beste Tsjeng”, schreef ze haar jongste zoon, “je hebt een goed gevoel voor wat je moeder nodig heeft; het haantje dat je me stuurde, heeft voortreffelijk gesmaakt!”

14,99

In ‘De wijsheid van de witte wolf’ lees je de mooiste volksverhalen over deze innerlijke strijd tussen goed en kwaad. We hebben allemaal zowel een zwarte als een witte wolf in ons. De witte wolf is lief en zacht, de zwarte wolf zit vol onrust. In ‘De wijsheid van de witte wolf’ leer je via prachtige volksverhalen je witte wolf te omarmen. Je ontdekt dat je op elk moment in jouw leven je eigen gedrag kunt sturen. Door onze innerlijke witte wolf te omarmen en onze zwarte wolf beter te begrijpen vinden we meer rust. Alsjoscha Long en Ronald Schweppe zijn de auteurs van ‘De wijsheid van de witte wolf’. In dit originele cadeauboekje laten ze je aan de hand van volksverhalen je innerlijke wolf te ontdekken. Naast ‘De wijsheid van de witte wolf’ schreven ze onder andere ‘De zeven geheimen van de schildpad’ en ‘De veertien geheimen van de panda’. 256 blz

Meer verhalen

Als je even stilstaat bij het huidige tempo van onze samenleving, de spanning en stress die dat bij veel mensen veroorzaakt, kan je afvragen hoe komt dat, wie creëert dat? Stress is een chronische volksziekte aan het worden en dat doen we met z’n allen. Door het steeds gewoner
De tsaar aller Russen bezat alles wat een mens zich maar wensen kon, maar hij wist niet waarvoor hij leefde. Drie vragen kwelden hem: Wat moet ik doen? Met welke mensen moet ik doen wat God van mij verlangt? Wanneer moet ik dat doen? Na alle wijzen, alle geleerden

Product succesvol toegevoegd aan je mandje!