Voor 16:00 besteld, is zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €25
Altijd de leukste kaarten

Stilte momentjes

Als je stilte kan omarmen. Als stilte je rustplaats is, dan stopt de voortdurende zoektocht naar iets wat de leegte kan vullen.

Wat is aandacht?

Als je dit leest is je aandacht gericht op de letters. Misschien voel je wel iets van de focus die dat teweegbrengt. Aandacht is als een soort zaklamp of beter gezegd: aandacht is als een zoomlens met een heel groot bereik. Bij het lezen van deze tekst is de lens ingezoomd en je aandacht is gericht op de letters en de woorden. Je aandacht is bijvoorbeeld niet bij je omgeving, je lichaam of je voeten.

Aandacht is een flexibele beweging die je overal naar toe kan brengen. Als ik je vraag je aandacht naar je voeten te brengen, ben je daar zo. Je aandacht daar vasthouden, de lens gericht houden op je voeten is daarentegen wat moeilijker. Daar is wat extra energie voor nodig. Je kan bijvoorbeeld een keer proberen je aandacht bij je ademhaling te houden, te voelen hoe je in en uit ademt. Een paar minuutjes maar is voldoende om te ervaren dat het vasthouden van je aandacht best een dingetje is.

Normaal gesproken is aandacht namelijk een nogal onbewuste beweging. Het is chaotisch en onsamenhangend, het springt van het ene op het andere. Het gaat de hele tijd mee van de ene ervaring naar de andere ervaring. Het gaat mee met je denken, met lichamelijke sensaties, met je zintuigen. Je bent eigenlijk een soort speelbal van je ervaringen en je aandacht.

Een ervaring trekt je aandacht aan als een magneet. Aandacht wordt als het ware één met de ervaring, we noemen dat identificatie. Het ‘opgaan’ in je ervaringen creëert  een gevoel van een ‘ik’ en ‘mij’ die iets overkomt. Het op die manier meegaan met een ervaring is voor ons zo normaal, het gaat zo automatisch en onbewust dat we niet beter weten.

Het meegaan met een ervaring is een beweging naar buiten, weg van jezelf. Meditatie is je aandacht naar binnen verleggen. Als je met je volle aandacht naar binnen gaat, voel je de focus verdwijnen, de lens ontspant zich. Aandacht gaat op in Zijn, in gevoelde éénheid met Zijn, in dat wat je bent.

12,95

“In dit boek komen de mooiste Stilte Momentjes samen. Het zijn woorden omvat in verhalen, verhalen omvat in momenten. Het zijn momenten geschreven in een dans van rust, eerlijkheid en oprechtheid. Het zijn momenten waar de woorden poëtisch over het blad vloeien. De vormen subtiel, de kracht werkelijk. Elk Momentje valt altijd terug in de woordloze liefde van het hart. En het is deze woordloze liefde die Leo in stilte draagt. Altijd daar en altijd aanwezig. Met een uitbundige lach en stil stralende liefde. Zijn werk ‘Stilte Momentjes’ is een samenkomst van het leven en een ontmoeting in het hart.” Julia Kaniok

Meer verhalen

“Wilt u mij stilte leren?”, vroeg ik. “Ah!”’ zei de meester. Hij scheen ingenomen. “Is het de grote Stilte die je wilt?” “Ja, de grote Stilte.” “Welnu, waar denk je dat ze gevonden kan worden?”, vroeg hij. “Diep binnenin mij, neem ik aan. Als ik maar diep naar binnen
Er was eens een vader die met zijn zoontje naar een ver land reisde. Onderweg moesten ze een hoge berg over en vlak bij de top daarvan brachten ze de nacht door in een hut. Bij het aanbreken van de dag verdreef de zon de duisternis en kleurde met

Product succesvol toegevoegd aan je mandje!