Voor 16:00 besteld, is zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €25
Altijd de leukste kaarten

Stilte momentjes

Als je stilte kan omarmen. Als stilte je rustplaats is, dan stopt de voortdurende zoektocht naar iets wat de leegte kan vullen.

Wat is stilte

Stilte is niet de afwezigheid van geluid, het is niet de stilte van niet praten en het is ook niet de stilte van niet denken. Vaak denken mensen over stilte als iets negatiefs, iets leegs, als een afwezigheid. Leegte maakt je misschien een beetje bang, want waar ben jij dan in die leegte?

Stilte is echter een heel ander verschijnsel dan afwezigheid of leegte. Stilte is uiterst positief, het is existentieel en vol van leven. Het is een realiteit die in alles en iedereen aanwezig is. Het is de oergrond waar alles in verschijnt en uiteindelijk weer in oplost.

De kern van je wezen, je innerlijk, is als het oog van een cycloon. Wat er rondom gebeurt, heeft daar geen invloed op. In centrum is het stil, eeuwig stil. Alles komt en gaat, maar de eeuwig stilte van je wezen blijft dezelfde. Het is echter niet jouw stilte. Stilte is wat je bent.

Onze wekelijkse Stilte Momentjes zijn korte verwijzingen naar dat stille centrum te midden van al die dagelijkse activiteiten.

12,95

“In dit boek komen de mooiste Stilte Momentjes samen. Het zijn woorden omvat in verhalen, verhalen omvat in momenten. Het zijn momenten geschreven in een dans van rust, eerlijkheid en oprechtheid. Het zijn momenten waar de woorden poëtisch over het blad vloeien. De vormen subtiel, de kracht werkelijk. Elk Momentje valt altijd terug in de woordloze liefde van het hart. En het is deze woordloze liefde die Leo in stilte draagt. Altijd daar en altijd aanwezig. Met een uitbundige lach en stil stralende liefde. Zijn werk ‘Stilte Momentjes’ is een samenkomst van het leven en een ontmoeting in het hart.” Julia Kaniok

Meer verhalen

“Wilt u mij stilte leren?”, vroeg ik. “Ah!”’ zei de meester. Hij scheen ingenomen. “Is het de grote Stilte die je wilt?” “Ja, de grote Stilte.” “Welnu, waar denk je dat ze gevonden kan worden?”, vroeg hij. “Diep binnenin mij, neem ik aan. Als ik maar diep naar binnen
Er was eens een vader die met zijn zoontje naar een ver land reisde. Onderweg moesten ze een hoge berg over en vlak bij de top daarvan brachten ze de nacht door in een hut. Bij het aanbreken van de dag verdreef de zon de duisternis en kleurde met

Product succesvol toegevoegd aan je mandje!