Voor 16:00 besteld, is zelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €25
Altijd de leukste kaarten

Stilte momentjes

Als je stilte kan omarmen. Als stilte je rustplaats is, dan stopt de voortdurende zoektocht naar iets wat de leegte kan vullen.

Niets is wat het lijkt

Onlangs was ik op een stilteretraite; vijf dagen mediteren, lopen, eten en wat werken op het land in stilte en met volle aandacht bij dat wat je aan het doen bent. Ik genoot van de stilte. Maar op de derde dag zag ik in de keuken van de boerderij waar we verbleven, een doosje eieren op het aanrecht staan. Omdat al het eten biologisch was, verbaasde ik me erover dat het een doosje legbatterijeieren was. Ik zag het beeld al voor me; te kleine ijzeren hokken en vale kippen die het daglicht nooit zagen. Waarom kochten ze hier op deze mooi plek van die slechte eieren? Ze hielden nota bene zelf ook dieren op de boerderij. De hele week stond in het teken van aandacht en liefde voor het bestaan, waarom dan dit leed binnen halen?

De hele verdere dag liet het verdriet en de bijna woede me niet meer los. Zelfs de dagen erna bleef het beeld van de foute eieren en de zielige kippen in mijn bewustzijn opkomen samen met de bijbehorende emoties.

Op de vijfde dag na de middag sessie werd de week afgesloten met een heerlijke laatste maaltijd. praten mocht weer en de gesprekken kwamen al snel weer op gang. Toen ik na het eten in de keuken de boer en zijn vrouw tegenkwam kon ik het niet laten om de eieren ter sprake te brengen. Ik vroeg ze naar het waarom van de vreselijke legbatterijeieren. De boer keek me verbaasd aan en zei: ” Oh die, dat zijn eieren van onze eigen kippen in een hergebruikt doosje van de supermarkt.”

De waarheid wordt versluierd door je aannames, vaste ideeën en conclusies. Ook de waarheid over jezelf. De aanname van ‘ik’ lijkt zo waar te zijn. Je zou zweren dat het echt is, dat je werkelijk iemand bent. Dat je ‘ik’ bewustzijn (eeuwigheids)waarde heeft. Maar als je dit voorlegt aan een mysticus of tegenwoordig zelf een quantumfysicus, zullen ze je zeggen dat dit slechts een veronderstelling is, een aanname, een idee.

En voordat dit idee er maar kan zijn ben Jij – je ware aard, volkomen in zichzelf. Het is enkel versluierd door je geclaimde identiteit en alles wat je voor waar aanneemt.

De ‘eieren’ zijn niet wat je denkt.

12,95

“In dit boek komen de mooiste Stilte Momentjes samen. Het zijn woorden omvat in verhalen, verhalen omvat in momenten. Het zijn momenten geschreven in een dans van rust, eerlijkheid en oprechtheid. Het zijn momenten waar de woorden poëtisch over het blad vloeien. De vormen subtiel, de kracht werkelijk. Elk Momentje valt altijd terug in de woordloze liefde van het hart. En het is deze woordloze liefde die Leo in stilte draagt. Altijd daar en altijd aanwezig. Met een uitbundige lach en stil stralende liefde. Zijn werk ‘Stilte Momentjes’ is een samenkomst van het leven en een ontmoeting in het hart.” Julia Kaniok

Meer verhalen

“Wilt u mij stilte leren?”, vroeg ik. “Ah!”’ zei de meester. Hij scheen ingenomen. “Is het de grote Stilte die je wilt?” “Ja, de grote Stilte.” “Welnu, waar denk je dat ze gevonden kan worden?”, vroeg hij. “Diep binnenin mij, neem ik aan. Als ik maar diep naar binnen
Er was eens een vader die met zijn zoontje naar een ver land reisde. Onderweg moesten ze een hoge berg over en vlak bij de top daarvan brachten ze de nacht door in een hut. Bij het aanbreken van de dag verdreef de zon de duisternis en kleurde met

Product succesvol toegevoegd aan je mandje!